Workshop mergel bewerken

 • Duur: 2u inclusief rondleiding

 • Prijs: 14,50€ per persoon

 • Scholen: Voordeeltarief van 11€

 • Minimale groepsprijs: 217,50€

 • Mogelijk het hele jaar door, enkel op afspraak.

Mergelkunst en -sculpturen

De Limburgse mergel is een zachte kalksteen die nogal verschilt in hardheid. Mergel van Kanne is eigenlijk te zacht voor beeldhouwwerken. Daarom hebben wij voor onze gasten de beste kwaliteit mergel uit Sibbe bij Valkenburg (NL) gereserveerd die bekend staat voor zijn hardheid. Met de juiste materialen en vakkundige begeleiding van onze gidsen kunnen de deelnemers hun creativiteit botvieren. Leerlingen kunnen gewapend met vijlen, raspen en schrapers aan de slag op een mergelblok dat we hiervoor voorzien.

Kaarsenhouders, naambordjes en diverse sculpturen; de mogelijkheden reiken net zo ver als de creativiteit van de deelnemers en de grenzen van het poreuze gesteente. Als je twijfelt of misschien geen idee hebt wat te maken, kunnen de voorbeelden die tentoongesteld staan misschien de nodige inspiratie brengen.

Uiteraard krijgen alle deelnemers hun kunstwerk mee naar huis, want tenslotte zijn deze mergelkunstwerkjes een prettige herinnering aan deze toffe workshop en misschien zelfs een ideaal geschenk voor allerlei gelegenheden.

Reserveer nu!

  Veel gestelde vragen

  Interessant bezoek. De gids is geweldig! Grappig, boeiend verteller, aangename meneer. Zeer de moeite waard.
  Renee Houbeke,

  Begeleide rondleiding in de mergelgrotten van Kanne. Zeer leerrijke ervaring. Vlotte vertelling, ook aangepast voor kleinere kinderen. Drankje was inbegrepen in de toegangsprijs – werd genuttigd aan het einde van de rondleiding doorheen de mergelgrotten.

  Wim Geens
  Mooie grote grotten. Vooral in ruimtelijk perspectief. En we hadden een zeer goede gids. Degelijke uitleg, zonder te veel gedetailleerd te gaan en met de nodige humor.
  Ludo Vos,
  Partner van open munumenten

  Contact & Locatie:

  • Avergat 14, 3770 Kanne (Riemst)

  • info@grottenvankannevzw.be

  • +32 471 73 74 68