Workshop Mergel determineren

 • Duur: 2u30 inclusief rondleiding

 • Prijs: 15,50€ per persoon

 • Scholen: voordeeltarief 12€ per leerling.

 • Groep: vanaf 15 personen of minimale groepsprijs 232,50€

 • Mogelijk het hele jaar door, enkel op afspraak.

Mergel tot op de korrel

Voordat we met de workshop beginnen krijgen de leerlingen eerst een rondleiding door de Grotten van Kanne. We bezoeken we het authentieke museum met wandschilderingen van Dino’s en de sculptuur van de Neanderthaler. Hier ontdek je hoe en wanneer mergel, vuursteen en de mergelgrotten zijn ontstaan. Na de rondleiding gaan we naar ons ondergronds mergelatelier waar alle nodige materialen voorhanden zijn om het fossielengruis te onderzoeken dat speciaal voor deze activiteit geselecteerd werd.

Tijdens deze workshop nemen we mergel letterlijk op de korrel en halen we alle nodige gereedschappen boven om een mergelblok tot in het fijnste detail te onderzoeken. Schrapers, penselen en pincetten zijn onze werktuigen. Hiermee gaan we op zoek naar de restanten van bewoners die 65 miljoen jaar geleden in de Krijtzee leefden.

Onder de loep determineren we samen onze vondsten en achterhalen we uit welke zeediertjes het kalksteenpakket van de Grotten van Kanne is opgebouwd. Er zijn tal van fossiele resten van kreeftjes, schelpen en koralen te vinden. En wie weet vind je wel een haaientandje of een stukje van het bot van een echte Mosasaurus.

Reserveer nu

  Veel gestelde vragen

  Begeleide rondleiding in de mergelgrotten van Kanne. Zeer leerrijke ervaring. Vlotte vertelling, ook aangepast voor kleinere kinderen. Drankje was inbegrepen in de toegangsprijs – werd genuttigd aan het einde van de rondleiding doorheen de mergelgrotten.

  Wim Geens
  Interessant bezoek. De gids is geweldig! Grappig, boeiend verteller, aangename meneer. Zeer de moeite waard.
  Renee Houbeke,
  Mooie grote grotten. Vooral in ruimtelijk perspectief. En we hadden een zeer goede gids. Degelijke uitleg, zonder te veel gedetailleerd te gaan en met de nodige humor.
  Ludo Vos,
  • Avergat 14, 3770 Kanne (Riemst)

  • info@grottenvankannevzw.be

  • +32 471 73 74 68