Lekkers uit de grot

Rondleiding met proeverij van streekproducten

Lekkers uit de grot2023-12-19T16:47:39+02:00

Lekkers uit de grot

Combineer je algemene rondleiding met een proeverij van unieke streekproducten. We laten jullie eerst kennis maken met het exclusieve Mosasaurusbier vergezeld van artisanale grottenworst. Daarna volgt een overheerlijk stuk rijstevlaai van bakker Smets, die ook wel bekend staat als “grottenvlaai”.

 • Duur: 2u

 • Groepen op afspraak het hele jaar door.

 • Prijs: 16€ p.p. Minimale groepsprijs: 160€

Mosasaurusbier, grottenworst en grottenvlaai

De duistere gangen in de mergelgrotten herbergen niet alleen geheimzinnige vleermuizen maar ook culinaire geheimen. Wij willen u tijdens de rondleiding op verschillende locaties in het gangenstelsel graag kennis laten maken met die smakelijke verrassingen zoals de “Grottenvlaai”. Een bakker uit Kanne ontdekte al tientallen jaren geleden dat rijping van de rijstepap bij de constante temperatuur in de grot wel heel speciaal werd. De klanten verdrongen zich al snel rijen dik voor de bakkerswinkel van André Smets en dat gebeurt nu nog steeds bij zijn zoon Ronald die inmiddels de zaak heeft overgenomen.

Het goudblonde “Mosasaurusbier”, exclusief gebrouwen voor de Grotten van Kanne, komt in de grot helemaal tot zijn recht vanwege de ideale temperatuur. Bij een mooi goudblond bier, met nagisting op de fles, smaakt onze artisanale grottenworst het best. Deze ambachtelijke grottenworst wordt bereid met Mosasaurusbier. Een smakelijke combinatie van specialiteiten in een uniek decor. Een aanrader voor familie- of bedrijfsuitjes met net dat tikkeltje meer.

Reserveer nu:

  Veel gestelde vragen:

  Moeten we een zaklamp meebrengen?2021-11-04T23:04:32+02:00

  Neen, je hebt geen zaklamp nodig. Het gehele traject is voorzien van een noodverlichting zodat je altijd kan zien waar je stapt. Op diverse plekken is er ook de nodige sfeerverlichting voorzien. Onze gidsen hebben wel altijd een zaklamp bij, maar dat is dan vooral om bijzonderheden aan te wijzen.

  Is aangepaste kledij / schoeisel nodig?2021-11-04T23:04:47+02:00

  Binnen is het constant 10°C dus een warme trui en /of jas is gewenst. Comfortabele wandelschoenen zijn ook altijd handig.

  Waar kunnen de bussen parkeren?2021-11-04T23:16:59+02:00

  Bussen kunnen parkeren op de grote parkeerplaats onder de brug van Kanne. Van daaruit is het 2 minuten wandelen naar de ingang. We raden buschauffeurs ten sterkste af om via de slingerberg te rijden.

  Waar kunnen we parkeren?2021-10-22T20:23:20+02:00

  Parkeren kan op de bezoekersparking onder de brug van Kanne.

  Zijn er toiletten aanwezig?2021-11-04T23:14:58+02:00

  Ja, echter wij komen pas aan bij de toiletten na 20 minuten.

  Zijn de grotten rolstoel toegankelijk?2021-11-04T23:19:12+02:00

  Ja, mits stevige begeleiding

  Mooie grote grotten. Vooral in ruimtelijk perspectief. En we hadden een zeer goede gids. Degelijke uitleg, zonder te veel gedetailleerd te gaan en met de nodige humor.
  Ludo Vos,

  Begeleide rondleiding in de mergelgrotten van Kanne. Zeer leerrijke ervaring. Vlotte vertelling, ook aangepast voor kleinere kinderen. Drankje was inbegrepen in de toegangsprijs – werd genuttigd aan het einde van de rondleiding doorheen de mergelgrotten.

  Wim Geens
  Interessant bezoek. De gids is geweldig! Grappig, boeiend verteller, aangename meneer. Zeer de moeite waard.
  Renee Houbeke,

  Titel

  Ga naar de bovenkant