Over de Grotten van Kanne

De Grotten van Kanne bevinden zich te Riemst, in het zuidoosten van Belgisch Limburg, pal aan de Nederlandse grens, vlakbij Maastricht. Reeds eeuwenlang wordt hier in de mergelstreek ondergronds kalksteen ontgonnen. Zo ontstond hier te Kanne een uitgestrekt gangenstelsel van maar liefst 16 km lang, waarin tot op de dag van vandaag nog steeds gewoond, gewerkt en geleefd wordt. In het ondergrondse gangenstelsel bereidt de lokale bakker het beslag voor zijn beroemde rijstevlaai, vergeten gasten hun zorgen in een schitterende feestzaal, slaan boeren hun landbouwproducten op en bevindt zich nog steeds een authentieke champignonkwekerij.

Bezoek de Grotten van Kanne

 • Vaste rondleidingen op zaterdag en zondag om 13u30

 • Duur rondleiding: anderhalf uur

 • Kostprijs: volwassenen: 12€ kinderen tot 10 jaar: 6€

 • Reserveren: via onze online ticketshop

 • Adres: Avergat 14, 3770 Riemst

Bedrijfsbezoek ondergrondse champignonkwekerij

Wist je dat er in de mergelgrotten nog een heuse champignonkwekerij actief is. En wat voor één! Als enige in Vlaanderen focust Dirk Jackers zich er op het kweken van de ondergrondse teelt van de kastanjechampignon. Deze duurzaam geteelde champignon wordt door velen als een ware delicatesse beschouwd. Tijdens de rondleiding bezoeken we deze unieke kwekerij die tevens het Vlaams label van erkend streekproduct draagt. Je krijgt er natuurlijk ook de gelegenheid om de lekkernij plukvers te kopen en te proeven van Dirk zijn vakmanschap.

Workshop mergel bewerken

Deze workshop laat leerlingen en natuurlijk ook volwassenen hun creatieve kant opzoeken. Gewapend met vijlen, schrapers en andere materialen wordt een vierkant mergelblok om omgevormd tot een waar mergelsculptuur. Mergel is een zacht en poreus gesteente dat makkelijk te bewerken is voor beginnende kunstenaars waarbij ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten.

 • Duur: 2u30 inclusief rondleiding

 • Prijs: 14,50€ p.p. Minimale groepsprijs 217,50€

 • Scholen: voordeeltarief van 11€

Lekkers uit de grot

Mossasaurusbier, grottenworst en grottenvlaai

Tijdens de rondleiding laten we je kennismaken met ons Mosasaurusbier. Een ongefilterd, goudblond bier van hoge gisting, dat tot rust komt in de ondergrondse pupiters. Dit frisse biertje, exclusief gebrouwen voor de Grotten van Kanne, vormt een perfecte match met de grottenworst, eveneens op artisanale wijze bereid, met Mosasaurusbier! Op het einde van de rondleiding volgt nog een lekker stuk rijstevlaai van bakker Smets die ook wel bekend staat als “grottenvlaai”. Het geheim van deze vlaai? De rijstepap rijpt in de grotten. Tijdens de rondleiding ontdek je waarom. Een smakelijke combinatie van specialiteiten die stuk voor stuk blijk geven van vakmanschap. Ideaal voor een groepsuitje met net dat tikkeltje meer.

 • Duur: inclusief rondleiding: 2u

 • Inclusief: Mosasaurusbier, grottenworst en grottenvlaai

 • Prijs: 16€ p.p. kinderen tot 10 jaar 11€. Minimale groepsprijs 160€

Mergel en streekbieren

Degustatie van lokale streekbieren

In de mergelgrotten beschikken we over een ideaal decor om je te laten kennismaken met deze bieren. Welke plek leent zich immers beter voor een degustatie van al dat heerlijks dan onze bierlagering? Na de rondleiding ontvangen we je dan ook graag in dit uiterst sfeervolle gedeelte van de grotten om te genieten van een 3-tal biertjes waaronder het Mosasaurusbier, Hesbania blond en Oudstrijder bruin.

 • Duur: inclusief rondleiding: 2u30

 • Inclusief: degustatie van 3 bieren en knabbels

 • Prijs: 18,50€ p.p. Minimale groepsprijs 185€