FAQ
MLogo

SPIEGELTOCHT

Beleef een unieke SPIEGELTOCHT!

Eerst nemen we je mee naar de ondergrondse wereld van de mergelgrotten van Kanne. De mergelgrotten van Kanne zijn een van de belangrijkste trekpleisters. Maar er is meer, zoals het monumentale Chateau Neercanne, de prachtige gerenoveerde watermolen enz. De natuur in Kanne kent een grote charme en is zeer gevarieerd. Vooral de oevers van het Albertkanaal en het dal van de Jeker herbergen in alle seizoenen een oase van kleuren en rust.
Het Jekerdal is naar Limburgse begrippen een klein dal, maar bevat wel alle typische elementen van het Limburgse Heuvelland. Maak tijdens de wandeling kennis met alles wat Zuid-Limburg zo bijzonder maakt en de bijzondere "weetjes" van de gids.

Laat u verrassen door dit unieke concept! Ontdek Kanne bovengronds en ondergronds.

De bovengrondse tocht is ook afzonderlijk te boeken als dorpswandeling. Vraag er naar bij reservering.

Slingerberg

Kanne

Kanne is een plaats in het zuidoosten van Belgisch-Limburg. Het is een deelgemeente van Riemst en ligt pal aan de Belgisch-Nederlandse grens, onder de rook van Maastricht. Kanne ligt aan de Jeker en wordt in tweeën gespleten door het Albertkanaal. Het dorp ten noordoosten van het kanaal heet Neerkanne, ten zuidwesten heet Opkanne. Kanne ligt in het dal tussen de Sint Pietersberg en de Muizenberg.

Chateau Neercanne of vroeger ook wel kasteel Agimont

In het prachtige Jekerdal net op de grens met België, ligt het enige terrassenkasteel van Nederland, Chateau Neercanne. De fraaie baroktuinen van het 17e eeuwse kasteel zijn verdeeld over vier niveaus, die allen beschermd zijn door Unesco. Vanaf het hoogste terras heeft u een prachtig uitzicht over de tuinen en het schitterende dal.

Chateau NeercanneChateau Neercanne

Poswick

Ooit was dit gebouw het rectorshuis van de Latijnse school van de kanunniken van Hoogcruts, dienaars van de nabijgelegen Heilig Grafkapel. Vorige eeuw was het de burgemeesterswoning waaraan het huis zijn naam dankt. Nu is het omgebouwd tot hotel met 6 gastenkamers.

Heilig Grafkapel

Na een pelgrimstocht naar Jeruzalem liet Herman Jekermans in 1647 in Kanne een kopie bouwen van de Heilig Grafkapel. Ze vormde de laatste statie van een kruisweg langs de wegen van Neerkanne. In 1714 werd om het oorspronkelijke bouwwerkje heen de huidige barokke kapel opgetrokken uit mergelsteen en met een chronogram '1714'. De kapel is elke dag te bezoeken.

Poswick Grafkapel

Watermolen

Deze watermolen met onderslagrad (bij onderslagmolens stroomt het water onder het rad door. Dit type molen komt vooral voor op de wat grotere beken/kleinere rivieren en is typisch voor waterlopen met een klein verval) dateert van voor 1640.

oude watermolen

terug naar overzicht

----- Opgelet: wij verzoeken u vriendelijk stipt op het afgesproken tijdstip aanwezig te zijn.
Bij vertraging vanaf 15 tot 30 minuten wordt 10,00 euro extra aangerekend.
Onze gidsen wachten maximaal 30 minuten, hierna wordt de rondleiding geannuleerd.